Prijs voor beste innovatie in de zorg

Support Innovatieprijs Carebro Breinaansturing beste starter

"Carebro heeft breinaansturing in algemene zin werkend gekregen voor iedereen. Daarom zijn zij verdiend winnaar van de Fonds Nuts Ohra startersprijs. Als stimulans en voor de doorontwikkeling van Carebro, wordt er een bedrag van 10.000 euro beschikbaar gesteld."

De uitslag werd tijdens de Support Beurs door cabaretière Funda Müjde bekend gemaakt. Tijdens haar act maakte zij een toespeling op het ‘Connecting Worlds’ motto van Carebro. Ook werden we herkend dankzij de video van RTV Noord, welke wij hadden meegezonden als informatie voor de vakjury. De vakjury, onder leiding van Johan Molenbroek (professor Applied Ergonomics TU Delft) heeft Carebro breinaansturing beoordeeld op ontwerp, functionaliteit, ‘design for all’, gebruiksgemak en marktpotentie. Vervolgens is Carebro als het meest veelbelovende product uitgeroepen.

Mede dankzij de overtuigende rapportage over Carebro - met hierin de samenwerking met De Noorderbrug en een video over Lisa - heeft de vakjury geconstateerd dat aansturing van apparaten via het brein niet meer in de kinderschoenen staat.

Video over Lisa

Rapportage RTV Noord over Lisa en Carebro Breinaansturing

Initiatiefnemers Support Innovatieprijs

De Support Innovatieprijs 2012 is een initiatief van Vilans, Firevaned en VNU Exhibition Europe en wordt mede mogelijk gemaakt door het Revalidatiefonds en Fonds NutsOhra.

Met de prijs vestigen de partners de aandacht op de noodzaak van innovatie van hulpmiddelen en het belang van zelfredzaamheid en autonomie van mensen met een beperking.

Winnaar Carebro

Support Innovatieprijs | Carebro Breinaansturing